Ugrás a tartalomra

Belgrádban egyeztetett Magyarország Igazságügyi Minisztériumának államtitkára

2019.09.24
17:42
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Bóka János többek között Szerbia Európai Uniós csatlakozási tárgyalásainak felgyorsításáról és a kisebbségi jogokról is egyeztetett kedden Belgrádban.

Magyarország Igazságügyi Minisztériumának államtitkára Tanja Miščevićtyel, Szerbia EU-s csatlakozási tárgyalócsoportjának vezetőjével, Nela Kuburović szerb igazságügyi miniszterrel és Pásztor Bálinttal, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetőjével találkozott.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Államtitkár úrral áttekintettük azokat a kérdéseket, amelyek Szerbia és Magyarország viszonyában fontosak, elsősorban a kisebbségi jogérvényesítésre vonatkozóan. Ugyanakkor lévén, hogy ő Magyarország Igazságügyi Minisztériumában elsősorban európai ügyekkel foglalkozik, akkor az ország csatlakozása szempontjából fontos kérdésekről volt szó, az alkotmánymódosítás kérdésköréről, a részarányos foglalkoztatás szabályainak a gyakorlatba történő átültetéséről, és más olyan kérdésekről, amelyek a jogérvényesítés szempontjából fontosak, és igazságügyi vonatkozásuk is van.”

Bóka János
Igazságügyi Minisztérium
államtitkár
csatlakozási tárgyalás

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.