Ugrás a tartalomra

A verés nyomait érdemes lefotózni és dokumentálni

2019.09.25
09:53
Forrás
Szerbiai RTV
A törvényszéki orvosszakértő szerint az erőszak általános jelenség társadalmunkban.

Dokumentálniuk és le kell fotózniuk minden kis zúzódást, sérülést, amit az erőszak áldozatai elszenvednek – erre figyelmeztetett dr. Đorđe Alimpijević törvényszéki orvosszakértő a Szerbiai RTV műsorában. Az ügyész az eljárás során csak így tudja bizonyítani, hogy erőszakot követtek el az áldozat ellen. A szakértő elmondta, az erőszak általánosan jelen van társadalmunkban. Családon belül sem ritka, és sokkal többet beszélünk a szülői erőszakról, mint a kortárs erőszakról, pedig az is gyakori. Utóbbi akár kifejezetten brutális is lehet, mint amilyen a törökkanizsai Barna Martin esetében is volt.

verés
sérülés
erőszak
családon belüli erőszak
kortárserőszak
törvényszéki orvosszakértő
Đorđe Alimpijević
áldozat
Barna Martin

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.