Ugrás a tartalomra

„Oroszország Szerbia mellett áll”

2019.09.26
11:59
2020.02.28
17:48
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök az orosz külügyminiszterrel New Yorkban tárgyalt.

Oroszország Szerbia mellett áll - tolmácsolta Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Szergej Lavrov Aleksandar Vučićnak. Szó volt egyebek mellett a boszniai helyzetről is, ahol a helyi bosnyák párt egy Boszniai Szerb Köztársaság nélküli Bosznia-Hercegovinát szeretne létrehozni. Vučić és Lavrov egyetértett abban, hogy a daytoni békeszerződést tiszteletben kell tartani. A szerb elnök beszámolt arról is, hogy Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök október 19-én Belgrádba látogat, és Lavrovval egy esetleges következő szerb-orosz elnöki találkozóról is említést tettek.

fotó: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Összegzésképpen a szerb államfő elmondta, a szerbiai küldöttség jó munkát végzett New Yorkban, az ENSZ közgyűlésen, és hangsúlyozta, hogy nem véletlenül mondta, hogy a jövőben még több ország fogja megváltoztatni Koszovóval kapcsolatos álláspontját.

Szergej Lavrov
Oroszország
New York
ENSZ
Aleksandar Vučić

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.