Ugrás a tartalomra

180 éves a belcsényi Lafarge cementgyár

2019.09.26
18:16
Forrás
Pannon RTV
Az évforduló alkalmával Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke ma üzembe helyezett egy 7,2 millió euró értékű új technológiai részleget.

Ez a részleg a környezetvédelem szempontjából rendkívül fontos a gyár működésében. A berendezésnek köszönhetően évente 20 ezer tonnával csökken a kibocsátandó szén-dioxid mennyisége a levegőbe. Az átadó ünnepségen elmondta, hogy amióta a Lafarge átvette ezt az üzemet, 25 százalékkal csökkent a mérgező gázok kibocsájtása, így a Fruška Gora Nemzeti Park kevésbé szennyeződik, de a mezőgazdaság, illetve az egészséges élelmiszer termelés szemszögéből is fontos a megújuló energiák hasznosítása és a mérgező anyagok csökkentése. Hozzáfűzte, hogy a községben folytatják a beruházásokat, elsősorban az úthálózatot újítják fel.

Lafarge cementgyár
Belcsény
Igor Mirović

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.