Ugrás a tartalomra

Kiemelt jelentőségű a tiszai országok együttműködése

2019.09.26
19:35
Forrás
hirado.hu
A Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság 2019. évi magyar elnöksége találkozót szervezett Budapesten.

A rendezvényen az öt tiszai ország- Románia, Szerbia, Szlovákia, Magyarország és Ukrajna vízgazdálkodásáért felelős vezetői vettek részt. Az eseményen aláírták a felülvizsgált Tisza Együttműködési Nyilatkozatot, illetve az Integrált Tisza Vízgyűjtő Gazdálkodási tervet és a közös programok elindításáról is döntöttek a szakemberek. Željko Radošević szerb mezőgazdasági, erdészeti és vízügyi államtitkár kiemelte, hogy igyekeznek intenzíven ápolni a kapcsolatokat a Tisza vízgyűjtőjének partnerországaival és a jövőben biztosítani tervezik a jobb vízminőséget a fiatal generációk számára. Pintér Sándor magyar belügyminiszter kiemelte: a most elfogadott Integrált Tisza Vízgyűjtő Gazdálkodási Terv a későbbiekben még jobb együttműködésre ad alapot a tiszai országoknak mind a folyam nyújtotta gazdasági előnyök kihasználása, mind a veszélyhelyzetekre való jobb és szakszerűbb felkészülés területén.

Pintér Sándor
Željko Radošević
Budapest
Románia
Szlovákia
Ukrajna

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.