Ugrás a tartalomra

Változatos programok lesznek a Kutatók Éjszakáján

2019.09.27
07:49
2019.09.27
09:32
Forrás
Pannon RTV, subotica.com, Magyar Szó
Szerbia több városában megszervezik ma a Európai Kutatók Éjszakáját. Az esemény a tudományt és a tanulást népszerűsíti szórakoztató programokkal.

Az esemény idei mottója: A tizedik éjszaka a tudás révén hatalmat ad. Szabadkán a Galleria Hotel átriumában 16 és 22 óra között várják az érdeklődőket.

Szabadkán hat általános iskola, négy középiskola és négy felsőoktatási intézmény is részt vesz a programban. Mintegy 200 tanuló, egyetemi hallgató és tanár közreműködésével szerveznek műhelymunkákat és kutatásokat. Idén a helyi informatikai cégek is csatlakoznak a rendezvényhez, az érdeklődők előtt 18 és 21 óra között nyitják meg kapuikat. Az országban 29 településen, Európában pedig mintegy 100 városban rendezik meg a Kutatók Éjszakáját.


Bővebb információ és a részletes programok megtalálhatók a www.nocistrazivaca.rs oldalon.

Kutatók Éjszakája
Szabadka
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.