Ugrás a tartalomra

Trump és Putyin telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók

2019.09.29
22:45
Forrás
MTI
Donald Trump amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és más politikusokkal folytatott telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók.

Ezt jelentette ki Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának.  A demokrata párti politikus az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, szokásos heti politikai vitaműsorában azt hangoztatta, hogy az általa vezetett bizottság azért akar hozzáférni a telefonbeszélgetések leiratához, mert aggódik amiatt, hogy ezekben Trump veszélybe sodorhatta a nemzetbiztonságot.

"Szerintem itt most rendkívül szükséges megvédeni az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, és megvizsgálni, hogy a világ más vezető politikusaival, különösen a Putyinnal folytatott telefonbeszélgetéseiben szintén aláásta-e nemzetbiztonságunkat azzal, hogy a kampánya számára személyes előnyöket akart" - fogalmazott Schiff.     A demokrata párti politikus ezzel a héten kirobbant kiszivárogtatási botrányra utalt, amelyben egy névtelen személy - feltételezések szerint hírszerző - bejelentést tett arról, hogy tudomása szerint az elnök telefonon azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök és fia jövedelmező üzleteit Ukrajnában. Biden jelenleg a demokraták legnagyobb támogatást élvező elnökjelölt-aspiránsa.     Az ukrán elnök cáfolta, hogy Donald Trump ezt kérte volna tőle, és miután a Fehér Ház nyilvánosságra hozta a telefonbeszélgetés leiratát, az is kiderült, hogy a kiszivárogtató információi sok vonatkozásban pontatlanok voltak. A botrány következtében a héten lemondott Kurt Volker, az amerikai külügyminisztérium Ukrajnával foglalkozó különmegbízottja.

Adam Schiff - akit Donald Trump lemondásra szólított fel a Twitteren - vasárnap az ABC televíziónak is interjút adott, ebben leszögezte: a képviselőház hírszerzési bizottsága megállapodott a kiszivárogtatóval, hogy megjelenik a bizottság előtti meghallgatáson.

A The New York Times című napilap és a CNN hírtelevízió még péntek éjjel azt jelentette: a Fehér Ház nagyon megszigorította a hozzáférést Donald Trump telefonbeszélgetéseihez, amelyeket Vlagyimir Putyinnal, valamint a szaúd-arábiai királyi ház vezetőivel, köztük Mohamed bin Szalmán trónörökössel folytatott.

Donald Trump
Vlagyimir Putyin
telefonbeszélgetés
Adam Schiff

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.