Ugrás a tartalomra

Jövő pénteken átadják a Rábé-Kübekháza határátkelőt

2019.10.02
11:26
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
A jövő héten újabb határátkelő nyílik Magyarország és Szerbia között. Október 11-én ugyanis megnyitják a Rábé-Kübekháza átlépőt.

A cél az, hogy tehermentesüljenek a már meglévő átkelők, és az sem utolsó szempont, hogy az észak-bánátiak gazdasági lehetőségeket látnak az új határátkelőben.

Augusztus folyamán még az előkészületek zajlottak a szerbiai oldalon. Rábénál szükség volt a határhoz vezető út rendezésére. Az akadályok elhárultak, hamarosan megnyílik az új határátlépő.

De mit jelent a helyieknek az új átkelő? Makra Péter, a Majdány-Rábé Helyi Közösség elnöke elmondta, a helyiek már nagyon várják az új átlépő megnyitását. Bíznak abban, hogy ezáltal több lehetőség nyílik a közelben élő kis közösségek számára. Azok pedig, akik Magyarországon vállalnak munkát, könnyebben tudnak majd ingázni, anélkül hogy elhagynák szülőföldjüket.

Makra Péter, elnök, Majdány-Rábé HK: „Eddig, hogy őszinték legyünk, nem voltak lehetőségeink, bezárt volt a falu. De szerintem és a helyiek szerint is nyitunk Európa felé, és nem lesz olyan bezárt. Csak lesz, ahova el lehet menni úgy vendégségbe, vagy vásárolni vagy akármi.”

Törökkanizsa Községi Képviselő-testületének elnöke a Pannon Televízió Közügyek című műsorában jelentette be a Rábé-Kübekháza határátkelő megnyitását. Az időpont október 11-e.

Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „Egy helyen lesznek majd a vámosok, tehát a szerb és a magyar fél, és ezek az infrastrukturális létesítmények, tulajdonképpen konténerek már a magyar oldalon elkészültek. Ott valamivel korábban kezdték el a munkálatok kivitelezését. Mi már két héttel ezelőtt meg is tekintettük a munkálatokat, minden a határátkelő megnyitására vár.”

Újhelyi Nándor elmondta, hogy az új határátkelő a Királyhalom-Ásotthalom átkelőhöz hasonló felépítéssel és nyitvatartással üzemel majd. Ez azt jelenti, hogy várhatóan reggel 7-től, este 19 óráig léphetnek majd át az utazók az átkelőn.

Rábé
Kübekháza
határátkelő
Újhelyi Nándor

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.