Ugrás a tartalomra

Jack Nicholson hírhedt fejszéje a Ragyogásból 170 ezer fontért kelt el

2019.10.02
11:10
2023.11.02
09:04
Forrás
MTI
Jack Nicholson hírhedt fejszéje, amely Stanley Kubrick Ragyogás című thrillerének kelléke volt, 170 ezer fontért kelt el egy londoni árverésen, amelyet filmes relikviákból rendeztek.

A csaknem egyméteres tűzoltófejszének fa nyele és vagy harminc centiméteres éle van, és az árverés szervezői szerint kitűnő állapotban maradt meg, bár a filmezés során, mikor Nicholson egy ajtót tört be vele, néhány karcolás esett rajta.

Az árverésen, amelyet hétfőn és kedden tartottak, mintegy 900 kikiáltási tárgy szerepelt. Meg lehetett vásárolni egyebek mellett Russell Crowe Gladiátorban viselt kardját, valamint Samuel L. Jackson fénykardját és egy rohamosztagos sisakot az 1977-es Csillagok háborújából.

Az idén az 50. évfordulóját ünneplő Gyalog galopp című film szent kézigránátja 67 650 fontot ért egy rajongónak, előzetesen 50 ezerre becsülték.

Az árverést a tavalyi hasonló aukció sikere nyomán rendezték meg. Akkor a legnagyobb várakozás Harrison Ford kalapját övezte, amelyet Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben viselt, és amely végül 393 ezer fontért kelt el.

árverés
fejsze
Jack Nicholson
Stanley Kubrick
kellék

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.