Ugrás a tartalomra

Tíz új autóbusszal bővült a Subotica-trans gépparkja

2019.10.02
19:42
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Nyolc peremvárosi és két városi járat vesz majd részt ezentúl a forgalomban.

A Törökországból érkezett autóbuszok lehetővé teszik a mozgássérült emberek akadálymentes közlekedését, valamint a vakvezető kutyával rendelkező látássérült személyek utazását is.

Szabadka város támogatásának köszönhetően érkeztek meg a 197 millió dinár értékű új autóbuszok. „Az utasoknak kényelmet jelent a buszon található klímaberendezés. A városi buszok 26 ülőhellyel és 76 állóhellyel rendelkeznek. A peremvárosi járművek érdekessége, hogy ők hosszabb változatúak. Létezik 12 méteres, mi viszont a 13 métertől hosszabbakat vettük. Ez azt jelenti, hogy több ülőhely is van benne, mint amilyeneket a peremvárosban használtunk” - magyarázta Fehér Opletán Zsolt, a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat műszaki ügyvezető igazgatója.

Az utasszállító vállalat megalapítása óta ez az első alkalom, hogy egyszerre ennyi új buszt vásárolt a cég - nyilatkozta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere: „Örülök, hogy ma itt lehetünk és köszönetet kell mondanom a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat vezetőségének, hogy közös erővel sikerült az elmúlt három évben megközelítőleg 380 millió dinárt elkülönítenünk, majd befektetünk az újításokba, beleértve a mostanit is.”

A Subotica-transnál a járművezetők hiánya továbbra is problémát jelent - hangzott el az eseményen. A szükséges 150 sofőr helyett jelenleg 142-en dolgozik a cégnél. A közvállalat illetékeseinek reményei szerint tavasszal elérhetik a maximális létszámot.

autóbusz
Szabadka
Subotica-trans

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.