Ugrás a tartalomra

Munkanélküliség vagy munkaerőhiány?

2019.10.02
22:21
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Gondot jelentenek a hiányszakmák.

Mekkora mértékben van jelen a munkanélküliség Észak-Bácskában? A munkaadók szerint egyre kifejezettebb a munkaerőhiány, de versenyképes bérezéssel itthon tarthatók a külföldi munkalehetőségek felé kacsingató dolgozók. Mind nagyobb gondot jelentenek viszont a hiányszakmák, a szakközépiskolák igyekeznek ehhez igazodni a szakok megnyitásakor. Nincs elegendő sofőr, pincér, szakács, cukrász, vízvezeték szerelő, asztalos, és még sorolhatnánk tovább.

A Pannon RTV Közügyek című műsorának vendégei Szécsi Erdmann Elvira, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai munkaügyi tanácsadója, illetve Kern Csaba, a Cim Gas Kft. igazgatója voltak.

Észak-Bácska
munkanélküliség
munkaerőhiány

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.