Ugrás a tartalomra

Fejlesztőkuckó a VM4K-ban

2019.10.05
12:40
2019.10.05
16:36
Forrás
Pannon RTV
Minden második szombaton várják a gyerekeket.

Kézen Fogva Fejlesztőkuckó néven új foglalkozás indult ma a szabadkai VM4K-ban. A kétórás, játékos feladatokkal átszőtt program alatt szakemberek foglalkoznak a résztvevő gyerekekkel, gondoskodnak képességeik fejlesztéséről, de a szülők kérdéseire is válaszolnak, tanácsot adnak.

A foglalkozás kezdete előtt a gyerekek már szaladgáltak, bújócskáztak, ismerkedtek.
Nagy Márton, Kálló Dániel és Kálló Dorián:
„- Kivel jöttetek? Vannak ismerősök?
- Vannak, és az apukámmal jöttem.
- Ti, fiúk, miért jöttetek erre a játszóházra?
- Azért, hogy játszunk.
- És, hogy tudjunk barátkozni.”

A foglalkozáson fajátékokkal is játszhattak a gyerekek, melyek sokat segítenek a fejlődésükben. Sándor Szilvia, tulajdonos, Kockica fajátékokat gyártó vállalat, Szabadka: „A fejlesztőkuckót mindig az aktuális programnak megfelelően támogatjuk olyan játékkal, amit a szervezők vagyis az előadók kérnek tőlünk. Mivel a választékunk nagyon széles, így tudnak miből választani.”

A foglalkozás célja leginkább a minőségi időtöltés, valamint az, hogy a gyermekeket kimozdítsák a digitális világból. Sutus Ágota, gyógypedagógus-logopédus: „Lesznek tematikus napjaink is, érzékenyítő napok, amikor például megpróbálunk jobban figyelni a fülünkre, a tapintásunkra, a látásunkra. Lesz olyan napunk is, amikor kipróbáljuk, milyen lehet egy látássérültnek lenni, vagy hallássérültnek lenni, hogy jobban meg tudjuk ismerni a társainkat.”

A fejlesztőkuckó foglalkozást október 5-től minden második szombaton 10 órától tartják meg a VM4K-ban.

fejlesztőkuckó
VM4K
gyerekek
Kézen Fogva
játékos feladatok
foglalkozás
fajáték
Kockica
Sutus Ágota

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.