Ugrás a tartalomra

Arad is őrzi a vértanúk emlékét

2019.10.06
17:32
2024.03.19
08:48
Forrás
maszol.ro
A kivégzések feltételezett helyszínén állított obeliszknél délután megkezdődtek az emlékünnepségek Aradon.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szabadságharchoz és a vértanúkhoz történelmi szálakkal kötődő minorita rend képviseletében Blénessy Róbert aradi házfőnök, belvárosi plébános mondott fohászt a kivégzettek lelki üdvéért, majd elhelyezték az emlékezés koszorúját a magyar kormány, az RMDSZ, a különböző romániai és Kárpát-medencei civil szervezetek és a történelmi magyar egyházak képviselői. A megemlékezés az aradi minorita templomban tartott gyászmisével, később pedig az aradi Szabadság-szobornál koszorúzással folytatódott.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt, Magyarország miniszerelnök-helyettese, emlékeztetve a vértanúk emlékápolásának fontosságára, úgy fogalmazott: Aradon lenni ünnep, Aradon lenni fájdalom, Aradon lenni kötelesség.

Arad
aradi vértanúk
emlékünnepség
Semjén Zsolt
Blénessy Róbert
RMDSZ

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.