Ugrás a tartalomra

Amazonas-tanácskozás kezdődött a Vatikánban

2019.10.07
01:19
2024.03.19
08:48
Forrás
Vajdasági RTV
A pusztító nyereségvágy és anyagi érdek áldozatainak nevezte a világ eltűnésre ítélt népeit, kultúráit és térségeit Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában bemutatott misén.

Az Amazonasz térségének szentelt vatikáni püspöki tanácskozást megnyitó homíliájában Ferenc pápa az isteni szeretet életet adó tüzéről beszélt. Szembe állította azokkal a lángokkal, amelyek az emberek világában mindent elpusztítanak és tönkretesznek.

Az argentin pápa megjegyezte, a történelem során az evangelizációt túl sokszor helyettesítette már a gyarmatosítás. A katolikus egyházfő úgy vélekedett, korunkban is a hatalomvágy és pénzéhség új gyarmatosítással fenyeget. Hozzátette, ugyanez a pusztítás megy végbe, amikor egyesek kizárólag egyéni vagy az őket képviselő szűk csoport céljai megvalósítására törekednek, felégetve a diverzitást, hogy mindenki és minden egyforma legyen.

Vatikán
Amazonas
tanácskozás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.