Ugrás a tartalomra

Új gyárrészleg nyílt Mitrovicán

2019.10.07
16:33
Forrás
Tanjug
Új gyárrészleget nyitott a Modine Manufacturing Company elnevezésű amerikai hőtechnikai berendezések és alkatrészek gyártásával foglalkozó cég Mitrovicán.

Az eseményen Ana Brnabić szerb kormányfő is jelen volt. Köszönetét fejezte ki, amiért az amerikai cégcsoport befektetett Mitrovicán, és amiért külön figyelmet fordít a fiatal munkaerő alkalmazására. A cégben dolgozók átlagéletkora 32 év. A szerb miniszterelnök emlékeztetett, hogy január elsejétől a fiatalok alkalmazásával komoly kedvezményekre számíthat a vállalat, ugyanis a szerb kormány célja az, hogy támogassa a fiatalok érvényesülését Szerbiában, ezt pedig várhatóan a fiatal munkavállalók után fizetendő járulékok csökkentésével igyekszik majd elérni. A mitrovicai gyárrészlegben először 45 személyt foglalkoztatnak majd, ez a szám a jövőben 270-re nő.

Mitrovica
Ana Brnabić
gyár
átadás

Most

12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.