Ugrás a tartalomra

Horvátországnak példát kellene vennie a magyar gazdaságfejlesztési programról

2019.10.07
19:43
2020.02.10
18:58
Forrás
Pannon RTV
Példaértékű az a gazdaságfejlesztési program, amivel Magyarország a Vajdaságban élő magyarokat ösztönzi a szülőföldjükön való boldogulásra - mondta Drago Prgomet.

Hozzátette: Horvátországnak hasonló módon kellene támogatnia a Szerbiában élő horvát nemzeti közösséget. Zágráb Város Képviselő-testületének elnökét hétfő délután Bunford Tivadar látta vendégül. Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke bemutatta horvát kollégájának a Városházát. A zágrábi vendég azt mondta: lenyűgözték őt Szabadka, a szecesszió városának korabeli épületei. Drago Prgomet, aki a híres zágrábi Rebro Klinika igazgatója is egyben, kilátásba helyezte a gazdasági, kulturális és minden más kapcsolatok jelentős bővítését a horvát főváros és Szabadka között. Célként jelölte meg azt is, hogy még inkább javuljon az itt élő horvát közösség helyzete. Egyúttal dicsérettel illette a szabadkai önkormányzatot, amiért a horvátot is hivatalos nyelvként használják.

Horvátország
Zágráb
Bunford Tivadar
Drago Prgomet
Szabadka

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.