Ugrás a tartalomra

Tankönyveket kaptak szabadkai diákok

2019.10.09
12:43
2019.10.09
17:49
Forrás
Pannon RTV
A szerb, mint nem anyanyelv tantárgyhoz szöveg- és feladatgyűjteményeket osztottak ki a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban.

Vajdaságban 34 középiskolában összesen 1400 diák és tanár veheti át a kiadványt. A megjelent segédtankönyvek olyan feladatsorokat tartalmaznak, amelyek a mindennapi életben a funkcionális nyelvhasználatban, a szókincsbővítésben segítenek.

A könyveket az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet adta ki a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával. Ugyanezeket a segédtankönyveket az adai Műszaki Iskolába is eljuttatták.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Immár második alkalommal a középiskolások első osztályos diákjai számára segédtankönyvet adunk át, ajándékozunk, amely tulajdonképpen a szerb mint környezetnyelv oktatásához segít. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a segédtankönyvvel sokkal hatékonyabban tudják a diákok majd elsajátítani a szerb nyelvet, hiszen olyan tananyagot, szöveggyűjteményt, feladatsort tartalmaz, amely a mai diákokhoz szól.”

Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
tankönyv
Magyar Nemzeti Tanács

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.