Ugrás a tartalomra

Női vállalkozók határon innen és túl

2019.10.11
10:26
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Nők és a vállalkozás címmel tartott előadást a szabadkai VM4K-ban csütörtök este Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Az eseményen olyan témákról is szó esett, mint a gazdaságpolitika, az önfoglalkoztatás, vagy a start up vállalkozások indítása. A fiatalok, friss diplomások foglalkoztatása az egész régióban kihívást jelent - mondta előadásában Szalai Piroska.

Magyarországon az elmúlt időszakban tapasztalható volt egy erős mozgás a külföld irányába a fiatalok részéről. Leginkább azok távoztak, akik magas iskolai végzettséggel rendelkeztek - tette hozzá a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke: „Ha az állam, az önkormányzat, vagy akár az ökoszisztéma bármelyik szereplője nem tesz meg mindent azért, hogy a magas iskolai végzettséggel rendelkező fiatalok lehetőségeket találjanak otthon, akkor ezek a fiatalok el is fognak menni, hisz az EU-ban szabadok a mozgások.”

vállalkozás
nők
előadás
VM4K
Szabadka
Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány
Szalai Piroska

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.