Ugrás a tartalomra

Több támogatás a második és ötödik gyermek után

2019.10.12
09:00
2019.10.12
18:07
Forrás
Szerbiai RTV
Az év első kilenc hónapjában Szerbiában közel 400 gyermekkel született több, mint tavaly - írja a Szerbiai RTV.

Az állam továbbra is támogatja a gyermekvállalást, a 2020-as költségvetés több pénzt irányoz elő a második, illetve az ötödik gyermeket vállaló szülők segítésére. Slavica Đukić Dejanović népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, a szülés ösztönzésére tavaly 500 millió, míg az idei évben 650 millió dinárt fordítottak. Ez az összeg jövőre tovább emelkedik. A kétgyermekes családokat a jelenlegi két évnél hosszabb ideig támogatják majd, míg az ötödik gyermek után 10 éven át jár majd a havi 18 ezer dináros családi pótlék, tette hozzá a miniszter.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter: „Ha ötödik gyerek születik egy családban, számukra ugyanazokat a feltételeket biztosítjuk majd, mint a negyedik gyermek esetében, vagyis minden hónapban a gyerek 10 éves koráig 18 ezer dinárt juttatunk a családnak. De úgy gondoljuk, hogy az anyagi eszközök mellett, amelyek mindenképpen nagyobbak lesznek, nagyon fontos még az is, hogy beruházásokat valósítunk meg a munkaadókkal együtt, napköziket hozunk létre, illetve olyan szolgáltatásokat biztosítunk a szülők számára, hogy legyen hol hagyniuk a gyerekeiket, és ne aggódjanak amiatt, hogy ki fogja megetetni őket, vagy ki fog pelenkát cserélni.”

Slavica Đukić Dejanović
népesedéspolitika
gyermekvállalás
családi pótlék

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.