Ugrás a tartalomra

Jubilált és barátságos meccseket játszott a bácskossuthfalvi Sloboda

2019.10.12
14:55
2019.10.12
20:12
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte a bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgó Klub.

A jubileum alkalmából barátságos mérkőzéseket játszottak. A revümeccsek után pedig ünnepi díszülés keretében emléklapokkal díjazták a klub legendás játékosait, munkatársait és támogatóit.

A topolyai TSC és a helyi Sloboda utánpótlás csapatainak barátságos mérkőzésével kezdődött a bácskossuthfalvi labdarúgó klub jubileumi ünnepsége. Később a Sloboda veteránjai is összemérték erejüket, majd pedig a klub jelenlegi felnőtt csapata a TSC-t látta vendégül. Ez a meccs a Szuperligában szereplő vendégek nagyarányú győzelmével zárult, de a hazaiak ennek ellenére nem panaszkodtak. „Nagy megtiszteltetés volt játszani ellenük, mindannyian felnézünk rájuk” - mondta Bodó Ferenc, a Sloboda LK játékosa.

A nézők között több veterán játékos is figyelemmel kísérte a meccseket, köztük Kovács László is, aki 1981 től-1991 ig volt a Sloboda játékosa. „40 évet futballoztam, ami nagyon szép volt, ismét azt csinálnám, ha fiatal lennék. A 100 éves évforduló egy fantasztikus nap számomra is” - mesélte a  bácskossuthfalvi veterán játékos.

A Sloboda 1919-ben alakult meg Moravicai Atlétikai Club néven, kezdetben nem voltak sikereik és támogatóik, az edzéseken sokszor mezítláb és alsónadrágban rúgták a labdát, ha valaki elfáradt, lement a pályáról, pihent egyet, és később visszatért - mesélte Papp László helytörténész: „1973-tól 1983-ig tagjai a Bácskai ligának, ötször nyerték meg a Topolyai-kupát, négyszer nyerték meg a Topolyai-ligát, egyszer a Szabadkai-ligát. Ezek a sikerek fűzhetők hozzájuk.”

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója Bácskossuthfalván kezdte labdarúgó pályafutását. A falu szülöttjeként számára dupla öröm volt ez a nap - mondta. „Szeretnék gratulálni a Sloboda csapatának, mert egy klubnak fennállni 100 évet, az mögött nagyon sok munka van és sok ember, nagyon sok játékos. Ez egy nagyon szép dátum” - fejezti ki elismerését a TSC elnöke.

A Sloboda néhány évvel ezelőtt közel volt a megszűnéshez, de a TSC és a bácskossuthfalvi helyi közösség jóvoltából helyreálltak - mondta Szűcs Szilárd, a Sloboda klubelnöke: „A százéves évforduló számunkra nagyon szép ünnep. Nem sok klub van az országunkban, akik a 100 évet megélték. Reméljük, hogy a következő időkben is lesznek ilyen ünnepek és a klub továbbra is rendesen fog működni.”

A revümeccsek után ünnepi díszülés keretében emléklapokkal díjazták a klub legendás játékosait, munkatársait és támogatóit.

Bácskossuthfalva
Sloboda Labdarúgó Klub
TSC

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.