Ugrás a tartalomra

Finomabbnál finomabb ételek Székelykevén

2019.10.13
10:28
2019.10.13
16:37
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Konyha Napjai elnevezésű hagyományos rendezvényt tartották meg a hétvégén Székelykevén. A 12-ik alkalommal megszervezett rendezvényre sok vendég érkezett Vajdaságból és a környező országokból

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a rendezvény. A helyi általános iskolában felléptek az óvodások, a Szalmaszál művelődési egyesület csoportja és a citerások is. A diákok egész héten készültek erre a napra, különböző rajzokat készítettek.

Pál Emese, tanuló, Székelykeve: „Az volt a feladatunk, hogy szerkesszünk egy plakátot. Az enyém lett a legjobb. Egy gyümölcsökkel és zöldségekkel teli asztalt rajzoltam, amin egy malacfej is volt.”

Szombaton a falu központjában 36 bográcsban rotyogtak a finomságok. A vendégek zeneszóval és tánccal várták a szakácsok munkáinak eredményeit.

Dudás Ernő, Németország: „Minden évben itt vagyok. Németországból jövök a rendezvényre. Ma a bárányt kóstoltam, nagyon jó.”

Ez a rendezvény mára már ünneppé vált, hisz a külföldön dolgozók is úgy tervezik a szabadságukat, hogy részt vehessenek a Magyar Konyha Napjai fesztiválon - mondták a szervezők.

Kovács Mária, tanácselnök, Székelykeve HK: „Nagyon készültünk, mi helybeliek, a szervezők és az idelátogatók is. Hiszem, hogy az elvándoroltak már az év elején a határidőnaplójukba bejegyezték, hogy Székelykevén október második szombatján kerül megszervezésre a magyar konyha napok rendezvény. Az idén az időjárás is kedvezett. Tavalytól már fesztivál jellegűvé vált a rendezvény, vendégeket várunk a környező településekről, határon túlról és a testvértelepülési képviselőket is erre az alkalomra szoktuk meghívni.”

Idén a szervezők nagyobb támogatást kaptak a rendezvény megszervezésére. A kevevári önkormányzat mellett a Magyar Nemzeti Tanács is segítette őket.

Székelykeve
Magyar Konyha Napjai

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.