Ugrás a tartalomra

Orbán: Továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb Magyarországon

2019.10.14
12:40
2019.10.14
17:44
Forrás
MTI, hirado.hu
A listás szavazatokat tekintve a lassan már szokásosnak mondható 50 százalék fölötti eredményt tudta hozni a Fidesz–KDNP.

A kormányfő beszédében gratulált a megválasztott polgármestereknek és képviseleti tagoknak. „Az eredményekből látszik, hogy ez egy nehéz választási kampány volt, egy nyílt politikai csata volt, olyan, amilyennek egy pártok közötti versenyre épülő demokráciában lennie kell” – fogalmazott Orbán Viktor.

A listás szavazatokat tekintve a lassan már szokásosnak mondható 50 százalék fölötti eredményt tudta hozni a Fidesz–KDNP – fűzte hozzá. Orbán Viktor köszönetet mondott Tarlós Istvánnak főpolgármesteri munkájáért. A miniszterelnök azt mondta: az elmúlt kilenc évben a kormánytöbbséget adó politikai erő adta Budapestnek is a város vezetését. „A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy most valami más következik, ezt a döntést tudomásul vesszük. Az ország és a Budapesten élő emberek érdekében készen állunk az együttműködésre” – hangsúlyozta.

„Budapest vesztett egy polgármestert, én viszont nyertem egy kiváló tanácsadót” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor arról is beszélt: a 23 megyei jogú város közül 13-ban továbbra is Fidesz–KDNP-többség van, 10 pedig baloldali megyei jogú várossá vált. A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarországnak azt a bizalmat, amit a mai napon is kifejezett Magyarország kormánya irányába.
 

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Köszönöm a vidéki Magyarországnak, amit a mai napon is kifejezett Magyarország Kormánya és személyesen a mi irányunkba is. A vidéki Magyarország támogatását köszönjük, és a jövőben is számíthatnak ránk a vidéki magyar emberek, úgy ahogyan mi is számíthattunk rájuk. A választások azt bizonyították, hogy Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetsége, és azt ígérem önöknek, hogy ennek tudatában és ennek megfelelően fogunk majd viselkedni.”

Szijjártó Péter
választás
önkormányzat

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.