Ugrás a tartalomra

Kerékpáros sisakot kapnak a magyarkanizsai elsősök

2019.10.15
13:49
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A hét folyamán Magyarkanizsa község mind a 13 településének első osztályos tanulóihoz ellátogatnak a helyi Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai, valamint egy közlekedési rendőr is.

Összesen 176 elsős tanulóval szervezik meg a hagyományos közlekedésbiztonsági akciót. Ennek célja, hogy a gyerekek biztonságosan vegyenek részt a forgalomban. Ennek apropóján az állami Közlekedésbiztonsági Ügynökség egy-egy könyvvel ajándékozza meg az elsősöket, Magyarkanizsa község jóvoltából pedig mindannyian kerékpáros sisakot kapnak. „Magyarkanizsa község Közlekedésbiztonsági Bizottságának van egy saját kis költségvetése, amely a község területén elkövetett közlekedési kihágásokból folyik be. Az állam ugyanis a megfizettetett bírságok harminc százalékát visszautalja a mi bizottságunk költségvetésébe, és ebből tudunk vásárolni a gyerekeknek ajándékot. Tavaly kaptak bögrét és tollat, amire rá volt írva, hogy közlekedjenek szabályosan, az idén viszont kerékpáros biztonsági sisakokat fognak kapni” - részletezte Bajtai Balázs, a bizottság titkára.

Magyarkanizsa
közlekedésbiztonság
akció
elsősök
kerékpár
sisak

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.