Ugrás a tartalomra

Szerbia gazdasága növekedést mutat!

2019.10.15
14:54
2024.03.19
08:36
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Legkevesebb 5 százalékos emelésre számíthatnak a nyugdíjasok - hangzott el Siniša Mali pénzügyminiszter és az IMF küldöttségének találkozóján.

Jan Kees Martijn, a Nemzetközi Valutaalap küldöttségvezetője kiemelte, Szerbia gazdasága továbbra is növekedést mutat. Csökkent az infláció, valamint a munkanélküliek száma - mondta Martijn. Hozzátette, Szerbia 2019 folyamán 3.5 százalékos GDP-növekedést tudott felmutatni. Mali elmondta, a 2020-as költségvetési tervet most készítik, 10 napon belül meglesz. A tárgyalás fő témája az úgynevezett svájci nyugdíjmodell bevezetése volt.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Több mint 62-63 milliárd dinárral jobb eredményt értünk el a tervezettnél. Ez miatt átütemeztük a költségvetési tervet. A pénzt, a többletet, amelyet termeltünk, nagyobb beruházásokra fordítjuk, a közalkalmazottak fizetésére és nyugdíjak emelésére.”

Siniša Mali
pénzügyminiszter
gazdaság
növekedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.