Ugrás a tartalomra

A hétvégén ünneplik Magyarkanizsa napját

2019.10.16
12:02
2019.10.16
19:28
Forrás
Pannon RTV
Pénteken 11 órakor átadják a Tudományparkot, az este folyamán pedig 19 órától a helyi Művészetek Házában A bujdosó fejedelem című színi előadás láthatja a közönség.

Szombaton a sporté lesz a főszerep, a 100 éves Potisje Labdarúgó Klub barátságos mérkőzéseket szervez az utánpótlás tagjaival és az öregfiúkkal. Szintén szombat délelőtt szervezik meg a Csaba Ferenc Nemzetközi Birkózó Emlékversenyt is, ahová 16 országból érkeznek résztvevők. A program szombat este a Művészetek Házában folytatódik, ahol a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje nevű koncertet szervezik meg. Vasárnap átadják Magyarkanizsa község nyilvános elismeréseit is. Délután 17 órától pedig a Dobó Tihamér Képtárban Erdélyi István kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Vranić Váradi Lívia, protokoll- és tájékoztatási felelős, Magyarkanizsa: „Ezt követően pedig hat órától zongoraavató ünnepi hangverseny következik a Művészetek házában. Magyarország Kormányának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően Magyarkanizsa és a Művészetek Háza gazdagabb lett ezen a héten egy új zongorával. Ennek a zongorának az első nyilvános megszólaltatására kerül sor Magyarkanizsa község napja alkalmából. A műsorban fellép Balázs Piri Soma, akit környékünkön nem kell bemutatni, a Virtuózok verseny korcsoportgyőztese és magas színvonalon űzi ezt a művészeti ágat.”

Magyarkanizsa
község napja
Vranić Váradi Lívia

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.