Ugrás a tartalomra

Halnapok Szabadka központjában

2019.10.17
13:05
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.

A fesztiválon a hagyományos recept alapján készült halászlén kívül még más halkülönlegességekkel is várják az érdeklődőket. Gulyás Péter szervező elmondta, nagy az érdeklődés a halas fogások iránt: „Nem gondoltuk, hogy ekkora kereslete van a halnak. Legtöbben a kárászt keresik. Ez a lehető legolcsóbb is, de sokan szeretik, mert lehet, hogy a legszálkásabb, de a legízesebb hal. Emellett megy a harcsa és a süllő is. A halászlevet pedig vegyesen készítjük, több fajta halból: ponty, harcsa, süllő. A legízesebb talán a hulladék húsból készült halászlé. Sokan keresik és hazaviszik.”

A helételek mellett a kilátogatókat kézműves kirakodóvásár, a kicsiket pedig gyereksarok várja. Az esemény vasárnapig tart.

halnapok
Szabadka

Most

11:27, Frissítve: 11:38

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.