Ugrás a tartalomra

Török iskola nyílik Budapesten

2019.10.18
09:32
2020.03.08
10:46
Forrás
MTI,HVG
Török általános iskolát és gimnáziumot nyit Budapesten Recep Tayyip Erdogan török elnök alapítványa - olvasható a magyar sajtóban.

Az intézmény még nem kezdte meg működését, viszont már szerepel az Oktatási Hivatal honlapján. Az iskola mögött álló Maarif Alapíványt Erdogan elnök 2016-ban, az ellene megkísérelt katonai puccs után hozta létre. Célja az volt, hogy ellensúlyozza Fethullah Gülen muszlim hitszónok hálózatát, aki szintén magániskolákat működtet. A török politikus egyébként november 7-én érkezik a magyar fővárosba, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyaljon.

török iskola
Budapest
Recep Tayyip Erdogan
Orbán Viktor

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.