Ugrás a tartalomra

Ma van az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja

2019.10.18
11:19
2019.10.18
19:32
Forrás
Pannon RTV
Szabadka központjában szórólapokat osztanak szét a nap folyamán annak érdekében, hogy felhívják a polgárok figyelmét az emberkereskedelem veszélyeire.

A kérdés mindenkit érint, férfit, nőt és gyermekeket egyaránt - Ilija Đukanović. A Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy Szabadkán tavaly három, idén pedig eddig egy emberrablás történt. Ilija Đukanović hozzátette, a megelőzés érdekében, fontos a megfelelő tájékoztatás: „ A nap folyamán, a tagjaink, a helyi csapat, mindenek előtt a Széchenyi István Általános Iskolában - akik szintén a tagjaink közé tartoznak - előadást tartanak gyerekeknek, akik ezáltal az emberkereskedelem minden formáját megismerhetik. Így több mint 600 diák szerezhet tudomást az emberkereskedelemről mint jelenségről. ”

emberkereskedelem
világnap
megelőzés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.