Ugrás a tartalomra

Gyűjteni jó, gyűjteni hasznos

2019.10.19
09:40
2019.10.19
19:55
Forrás
Pannon RTV
Gyűjtők találkozóját és régiségvásárt tartanak ma Szabadkán.

A 80. rendezvényt idén is a Szabadkai Gyűjtők Egyesülete szervezte a városban, a Népkör Magyar Művelődési Központban. Az ország egyik legrangosabb régiségvásárán mintegy száz szerbiai és külföldi kiállító várja az érdeklődőket 14 óráig - mondta Gerlovics Szilveszter. A Szabadkai Gyűjtők Egyesületének elnöke elmondta, a belépődíj fejében idén is egy színes, alkalmi képeslapot kapnak a látogatók, ami ezúttal a második világháború kitörésének 80. évfordulója alkalmából, csupán 400 számozott példányban készült.

Gerlovics Szilveszter, elnök, Szabadkai Gyűjtők Egyesülete: „A szabadkai az mindig azért érdekes, mert rendkívül sok úgynevezett civil, aki közvetlenül nem gyűjtő, látogat el hozzánk esetleg azért, hogy valamilyen tárgyat felkínáljon vagy felbecsültessen, másrészt pedig, hogy esetleg valami szép műtárgyat a lakás díszeként itt megvásároljon.”

Régiségvásár
Szabadkai Gyűjtők Egyesülete
Gerlovics Szilveszter
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.