Ugrás a tartalomra

Tömeges a vajdasági táncházmozgalom, kevés a néptáncoktató...

2019.10.19
16:32
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Néptáncos tehetséggondozó képzést tartottak a hajdújárási Művelődési Házban. A programot az év elején indította a VMMSZ, a Csoóri Sándor Program pályázatának köszönhetően.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel közösen olyan néptáncképzéseket szervez, amikkel tovább tudják fejleszteni a vajdasági néptáncmozgalmat - emelte ki Brezovszki Roland. A VMMSZ szakmunkatársa elmondta, hogy a tehetséggondozást Zentán, Csókán, Óbecsén, Bácsfeketehegyen, Kishegyesen és Hajdújáráson szervezték meg.

Az utolsó képzésen mintegy 100 fiatal néptáncost tanítottak itteni és külföldi oktatók. „Nem titkolt szándékunk, hogy gyarapítani szeretnénk a néptáncoktatók számát a Vajdaságban, hiszen egy kétéves felmérés alapján több mint 3 ezer néptáncos tevékenykedik ezen a területen. Az oktató viszont nagyon kevés, főleg a szórványban, de a tömbben is. Nagyon sok táncos van, hála Istennek és ezt az űrt próbáljuk betölteni a képzéssel” - mondta Brezovszki Roland.

néptánc
oktató
Hajdújárás

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.