Ugrás a tartalomra

Trócsányi László: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

2019.10.20
18:41
2019.10.20
19:07
Forrás
MTI
Brüsszel jegeli a Balkánnal való bővítést, és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben - írta Trócsányi László a magyarnemzet.hu oldalon.

Az európai parlamenti képviselő ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Trócsányi kitért Szerbia és Montenegró EU-s csatlakozására is. Szerinte ez a két ország áll legközelebb az unióhoz való csatlakozáshoz, ezért velük fel kell gyorsítani a tárgyalásokat.

Az EU olyan értékközösség, amelynek kisugárzóereje van a világban és az unió felelőssége elsődlegesen a szomszédos országok irányába áll fenn - mutatott rá Trócsányi. Hozzátette, az EU nem tud hiteles lenni, ha szomszédainak napi küzdelmeket kell vívniuk a szegénységgel, az egyenlőtlenséggel, a szervezett bűnözéssel vagy a migrációs nyomással. Ahhoz, hogy az unió erős és vonzó legyen, az kell, hogy szomszédai is stabilak, biztonságosak legyenek - szögezte le az európai parlamenti képviselő.

Trócsányi László
Európai Unió
bővítéspolitika

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.