Ugrás a tartalomra

Horvátország is versenybe száll azért, hogy a Volkswagen nála hozza létre az új autógyárát

2019.10.22
08:42
Forrás
Tanjug, Večernji list
A német óriáscég október 15-én állt el attól, hogy Törökországban nyissa meg a több mint egymilliárd euró értékű üzemét.

A döntést a török-szír konfliktus miatt vonta vissza. Most új tárgyalási kör kezdődik, amelyben Bulgárián, Románián és Szerbián kívül Horvátország is részt vesz. Aleksandar Vučić nem adja fel. A szerb államfő ma a német gazdasági miniszterrel találkozik, és megpróbálja meggyőzni, hogy a Volkswagen Szerbiában nyissa meg a gyárát. Az új üzem 4000 embert foglalkoztatna.

Volkswagen
Horvátország
autógyár

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.