Ugrás a tartalomra

Újabb melegrekordok dőltek meg

2019.10.22
10:18
Forrás
MTI
Magyarországon a fővárosi és az országos legmagasabb minimum hőmérsékleti rekord is megdőlt keddre virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Az országos rekord mostanáig 15,1 fok volt, amelyet 1981-ben Makón mértek. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt Pécs Árpádtetőn, ahol mindössze 16,4 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet a leghidegebb órákban. A magyar fővárosban is 1981-ben volt a legenyhébb mostanáig az október 22-i hajnal, akkor 13,9 fokot regisztráltak. Most viszont a János-hegyen csupán 14,4 fokig csökkent a hőmérséklet. Az elmúlt napokban több melegrekord is megdőlt. Az előrejelzés szerint marad az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő. Ma akár 27 fok is lehet. A hétvégére mérséklődik pár fokot a meleg. 

melegrekord
októberi meleg
napsütés

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.