Ugrás a tartalomra

Szállodákat, fürdőket, éttermeket romboltat le Kim Dzsong Un

2019.10.23
12:30
Forrás
hirado.hu
Az észak- koreai vezető elrendelte, hogy a Dél- Korea által épített idegenforgalmi létesítményeket bontsák le a Gyémánt-hegyen, amelynek idegenforgalma a Korea-közi együttműködés jelképe volt.

A dél-koreai kormány és vállalatok tucatnyi idegenforgalmi létesítményt - szállodákat, éttermeket, fürdőket, koncerttermet és golfpályát - építettek a Gyémánt-hegyen. Az utaztatások 1998-ban kezdődtek, de 2008-ban leálltak, miután egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát. A gyémánt-hegyi idegenforgalom a Korea-közi együttműködés jelképe volt. 2010-ben Phenjan kisajátította dél-koreai létesítményeket. A KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökség szerint Kim ellátogatott az üdülőhelyre, és azt "lepusztultnak", a nemzeti jellegtől idegennek találta.

Kim Dzsong Un bírálta apja politikáját, aki szerinte túlságosan függött Szöultól. Idejemúltnak és lepusztultnak nevezte a létesítményeket. Az két ország közötti utaztatások a 2008-ig tartottak, míg egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát. Észak-Korea első embere saját ízlése szerint modern épületeket képzelt el a jelenlegiek helyére. Ri Szang Min, a szöuli újraegyesítési minisztérium szóvivője kijelentette, hogy megvédik tulajdonjogukat és hajlandóak tárgyalni Phenjannal.

Észak-Korea
Dél-Korea
Kim Dzsong Un
szálloda
étterem
fürdő
rombolás

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.