Ugrás a tartalomra

Eugen Verber emlékét idézték meg

2019.10.24
20:33
Forrás
Pannon RTV
Monográfia készült az életéről és a munkásságáról. A könyvet az Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon mutatták be.

Eugen Verber emlékestet tartottak csütörtökön este az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében. A szabadkai születésű író, műfordító, judaista, színész életéről és munkásságáról a monográfia szerzői, Mirjana Belić-Koročkin-Davidović, valamint Radivoje Davidović tartottak előadást a Szabadkai Zsidó Hitközség nagytermében. A szerzők hangsúlyozták, a könyv megírását többéves kutatómunka előzte meg.

A fesztivál következő programja szombaton lesz. Akkor a pozsonyi Preßburger Klezmer Band lép fel a szabadkai zsinagógában. A belépés ingyenes.

Eugen Verber
monográfia
könyv
könyvbemutató
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Mirjana Belić-Koročkin-Davidović
Radivoje Davidović
Szabadkai Zsidó Hitközség

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.