Ugrás a tartalomra

További pénzt ad Bosznia-Hercegovinának az EU a migránsokkal kapcsolatos kiadásokra

2019.10.24
20:53
Forrás
MTI
A mostani összeggel együtt összesen már csaknem 6 millió euró támogatást kaptak.

Az Európai Unió további kettőmillió euró támogatást juttat Bosznia-Hercegovinának a menekültek és migránsok számára biztosított humanitárius segítségnyújtással összefüggő kiadásainak fedezésére - közölte az Európai Bizottság. A tájékoztatás szerint az országban jelenleg mintegy 6-8 ezer migráns és menekült él fedél vagy megfelelő felszereltség nélküli szálláshelyeken, ami a tél közeledtével további nehézségek elé állítja Bosznia-Hercegovinát. A befogadóhelyiségek hiánya miatt közel felük a létesítményeken kívül él. Mintegy 3300 férőhely van az unió által finanszírozott öt ideiglenes befogadóközpontban. A megítélt kétmillió eurós finanszírozással együtt az Európai Unió immár 5,8 millió euróval támogatta Bosznia-Hercegovinának a migránsok és menekültek humanitárius segítségnyújtással összefüggő kiadásait 2018 óta.

migráns
illegális bevándorló
Bosznia-Hercegovina
támogatás
Európai Unió
Európai Bizottság
segítségnyújtás

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.