Ugrás a tartalomra

Jazzik, tizedszer, Szabadkán

2019.10.25
08:12
2020.01.31
18:04
Forrás
Pannon RTV
Még pénteken is érdemes a fesztivál programjaira elmenni. Híres zenészeket hívtak meg.

Tizedik alkalommal szervezték meg a Jazzik fesztivált Szabadkán. Az eddigiekhez híven idén is kísérőprogramok, mesterkurzusok és örömzenélés is színesíti a kínálatot. A Szabadkai Zeneiskola fiatal tehetségei mellett pedig számos neves előadó is fellép a fesztiválon.

A Jazzik fesztivál évek óta együttműködik a Szabadkai Zeneiskolával. A jazzszakos diákok pedig idén is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Molnár Alíz szerint fantasztikus, hogy a műfaj nagyjai előtt léphetnek a színpadra.

Molnár Alíz, tanuló, Szabadkai Zeneiskola, Szabadka: „Tavalyelőtt volt az első Jazzikem, és most idén újra eljöhettem ide. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felléphetek ugyanis egy nagyon jó zenekarral az iskola zenekarával lépük fel.”

A szabadkai Sax Clubban megálmodott jazz-fesztivál minden évben sok embert vonzz - mondta el Bunford Gábor. A fesztivál művészeti vezetője hozzátette, a programok minden évben telt házasak: „Szabadkának igenis van jazz közönsége, és mindig is volt. Ezt még 10-15 évvel ezelőtt, amikor a Saxban játszottunk, akkor is éreztük. Mindig volt rá kereslet. Az idén is szerintem nagyon jó lesz.”

Az est folyamán többek között fellépett Bojana Stamenov, valamint az újvidéki Big Band is. Péntek este pedig az amerikai Chanda Rule és nemzetközi kvintettje lép színpadra, de fellép még a legendás jazz zongorista Kirk Lightsey is.

Jazzik
Jazz
Bunford Gábor
Szabadka

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.