Ugrás a tartalomra

Kurti felülvizsgálná a Belgrád-Pristina párbeszéd eddigi eredményeit

2019.10.26
13:02
2019.10.26
16:47
Forrás
Szerbiai RTV
Az október 6-án megtartott koszovói választásokon győzedelmeskedő Önrendelkezés miniszterelnök-jelöltje meg akarja állapítani milyen hatással vannak ezek a megállapodások a helyiek életére.

Kormányfőként az első hónapokban a Belgrád-Pristina párbeszéd eddigi eredményeit vizsgálná felül Albin Kurti. Az október 6-án megtartott koszovói választásokon győzedelmeskedő Önrendelkezés miniszterelnök-jelöltje meg akarja állapítani milyen hatással vannak ezek a megállapodások a helyiek életére. Kurti hozzátette, az elmúlt 8 évben 33 dokumentumot írtak alá és foglalkoznia kell ennek az országa számára fontos folyamatnak a kedvező és kedvezőtlen hatásaival. Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója szerint a revizionizmussal Kurti visszafelé forgatná a történelem kerekét, ezzel pedig veszélybe sodorná a kapcsolatok normalizálásának lehetőségét.

Albin Kurti
Belgrád és Priština közötti párbeszéd

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.