Ugrás a tartalomra

Mert csillag ég, hasad a hajnal

2019.10.26
16:12
2020.03.13
17:08
Forrás
Pannon RTV
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a tornyosi Művelődési Házban.

Néptáncosok, hegedűművész, verselők és kórus is fellépett az alkalmi megemlékezésen, amelyet a helyi Herőce Polgárok Egyesülete és a helyi közösség az idén már hatodik éve szervez közösen.

A magyar himnusz dallamai csendültek fel a tornyosi művelődési házban az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezésen. Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere alkalmi beszédében az összefogás fontosságát emelte ki.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Itt, Tornyoson is egy nagyon szép megemlékezést láttunk, nagyon szép műsort állítottak össze, és érződött, hogy a szereplők és maguk a tornyosiak is átérzik ‘56-nak a jelentőségét a mai korban. Mit jelent ˝56, a szabadság utáni vágy, az, hogy össze kell tartsunk, kiálljunk az eszméink mellett, és azt hiszem, a műsorban fellépők ezt jól bemutatták.”

A Mert csillag ég, hasad a hajnal című alkalmi műsorban a helyi néptáncosok mellett számos fiatal és a zeneiskolás növendék is fellépetek. A nagy számú részvevő az intézmények közötti kiváló együttműködésnek köszönhető – emelte ki Kis Bicskei Árpád, a tornyosi helyi közösség tanácselnöke.

Kis Bicskei Árpád, tanácselnök, Tornyos HK: „Az összetartozás jelképének tartjuk, folyamatosan igyekszünk a fiataljainknak – de minden korosztálynak is – megmutatni azt, hogy a nemzet összetartozik, hogy itt vagyunk, és amit lehet, megteszünk azért, hogy ne merüljön feledésbe a nemzeti ünnepeink megünneplése.”

A helyi közösség vezetősége és a községi képviselők mellett a megemlékezés vendége volt még Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője is.

Tornyos
Művelődési Ház
Kis Bicskei Árpád
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
Czegledi Rudolf

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.