Ugrás a tartalomra

Tőkés Lászlót újabb két évre az EMNT elnökévé választották

2019.10.26
21:06
Forrás
MTI
Tőkés Lászlót újabb két évre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökévé választották.

Tőkés beszédében felidézte az erdélyi magyarság autonómiaküzdelmét. Kijelentette, hogy az erdélyi magyarságnak új egységre van szüksége. "Hogyan is volnánk képesek a jóravaló románokkal megtalálni a szót, hogyha mi, magyarok sem értjük meg egymást?" - tette hozzá. Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára levelében köszönetet mondott az EMNT-nek, hogy a honosítási folyamatban segítséget nyújt Magyarország csíkszeredai és kolozsvári főkonzulátusának. 

Tőkés László
Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
elnök

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.