Ugrás a tartalomra

Demonstráció Spanyolország egységéért Barcelonában

2019.10.27
21:57
Forrás
MTI
A városi rendőrség szerint 80 ezer, az eseményt meghirdető katalán Civil Társadalom (SCC) nevű szervezet szerint 400 ezren gyűltek össze "az egyetértésért, Katalóniáért".

Tízezrek vonultak utcára vasárnap Spanyolország egységéért Barcelonában, követelve a függetlenségi törekvések befejezését. A belvárost ellepték az uniós, spanyol és katalán zászlók. A szervezők kérésére sokan öltöztek fehérbe, a béke színével ítélve el az elmúlt hetek erőszakos utcai megmozdulásait Katalóniában. "Soha nem fogadjuk el és nem is toleráljuk az erőszakot" - hangzott el a négy idegen nyelven felolvasott kiáltványban, amelyben Quim Torra függetlenségpárti katalán elnök lemondását és előrehozott helyi választásokat követeltek.

Barcelona
Spanyolország
demonstráció
függetlenség

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.