Ugrás a tartalomra

Környezetvédelemről a Than Emlékházban

2019.10.28
14:29
2019.10.28
18:05
Forrás
Pannon RTV
Környezetismereti oktatással kapcsolatos előadást szerveztek az óbecsei Than Emlékházban hétfőn délelőtt.

A rendezvényen a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar harmadéves hallgatói és óbecsei kisiskolások vettek részt. Az óbecsei eseményen Hevérné Kanyó Andrea kaposvári mesterpedagógus adott elő a környezetvédelemről és annak oktatásba való bevonásáról. Kézműves foglalkozásokat, memóriajátékot és helyesírási feladatot is hozott a fiataloknak: „Olyan játékokat hoztam nekik, amik már nálam jól beváltak és szeretném, hogy ha ők is kipróbálhatnák. Mivel a 21. század gyerekeiről beszélünk, ezért van papíralapú játékom és van infokommunikációs, tehát számítógépen is fogunk játszani.”

A Than Fivérek Értelmiségi Kör elsődleges feladatának tartja az oktatás és a tudomány népszerűsítését. Fontos számukra, hogy a diákok minél érdekesebben és színesebben sajátítsanak el egy-egy adott témát. Bonifárt László a Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke: „Próbálunk egy olyan iskolán túli oktatási lehetőséget, fejlesztési lehetőséget nyújtani az óbecsei és környéki diákoknak, sőt a vajdasági diákoknak, amit máshol nagyon nem találhatnak meg. Ezen tevékenységünk kapcsán találtunk egymásra a magyar tannyelvű tanítóképzővel.”

Az eseményen együttműködései szerződést írt alá a Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar oktatási dékánhelyettese, Pintér Krekity Valéria.

Than Emlékház
Óbecse
diákok
környezetismeret

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.