Ugrás a tartalomra

Milyen kérdést intéznék a miniszterhez, ha képviselő lennék?

2019.10.28
18:55
2019.10.28
19:01
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel hirdetett pályázatot 8-18 év közötti gyermekek részére a magyar Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Csángóföldről érkeztek fiatalok a budapesti parlamentbe - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Mozaik című műsorának Szilágyi Péter. Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa elmondta: a gyerekeknek két órájuk volt, hogy kérdéseket tegyenek fel a kormány minisztereinek. Összesen 28 kérdés hangzott el. A gyerekek és fiatalok többi között a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Belügyminisztérium munkája felől is érdeklődtek, illetve a határon túli magyarság élete is szóba került. A Gyermekek Világnapja alkalmából 363-an vettek részt a IX. Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen.

Országgyűlés
gyerekek
képviselőház

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.