Ugrás a tartalomra

Szerdán Csókán vendégszerepel a Zentai Magyar Kamaraszínház

2019.10.29
13:35
2019.10.29
17:13
Forrás
Pannon RTV
Magyarcsernye és Szilágyi után Tiszaszentmiklóson is bemutatták Csurka István Deficitjét a Zentai Magyar Kamaraszínház tagjai. A két felvonásos darabot több településen is előadják az év végéig.

A Zentai Magyar Kamaraszínház turnéjának tiszaszentmiklósi állomásán a Művelődési Ház színpadán egy átlagos nappali képe fogadta a közönséget. A szín nem is változik, ugyanakkor egy igazi érzelmi hullámvasútra váltottak jegyek a nézőtérben helyet foglalók. A helyiek mindig szívesen fogadják a Kamaraszínház tagjait, akik visszatérő vendégszereplők a bánáti faluban. A közönség köreiben pedig nagy sikert aratott a darab.

Reperger Miklós: „Csodálatos előadás volt, meglepett mindenben, a fiúk és a lányok csodálatosak voltak. Mindenre számítottam, de erre talán nem. Nagyon tetszett, csodálatos volt, az egész játék, a hozzáállásuk, az akaratuk, elképesztően jól sikerült az előadás.”

Csurka István Deficitje az 1960-as években íródott, ám Szilágyi Tibor nagyszerű rendezésével, és a színészek kiváló játékával az embernek semmi kétsége nincs a társadalomkritika aktualitásával kapcsolatban. A darab szereplői kiválóan játszanak nem csak térben és időben, hanem érzelmi síkon is, ahogy a komikum hirtelen drámává csillapodik, majd tragédiává alakul.

Verebes Judit a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze: „ A próbafolyamat volt az a boncolgatós része a történetnek. Voltak pillanatok, amikor meg is viselt egy kicsit, mert akarva-akaratlanul az embernek a saját problémája is eszébe jut. ”
A Zentai Magyar Kamaraszínház Deficitjének vajdasági turnéja egyébként nem áll meg. Október 30-án Csókán tekintheti meg a nagyközönség, november folyamán pedig egyebek mellett Muzslyán is vendégszerepelnek majd.

Zentai Magyar Kamaraszínház
deficit
előadás
Tiszaszentmiklós

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.