Ugrás a tartalomra

Gyilkosság történt Szabadkán

2019.10.30
16:45
2019.11.02
21:04
Forrás
Pannon RTV
Több személy került heves szóváltásba a szabadkai Ócskapiacon ma délelőtt. A vita végül tettlegességé fajult. Egy személy életét vesztette. A rendőrség dolgozik az ügy felderítésén.

A rendőrség szerda esti közleményben azt írta, hogy őrizetbe vette a 86-os születésű Sz. H.-t minősített emberölési kísérlet alapos gyanúja miatt. Eszerint a szabadkai kórházban többször késsel megszúrt egy 36 éves férfit, akinek az apja, a 64-es születésű F. B. a gyanú szerint az Ócskapiacon megölt egy 62 éves férfit. F. B. a piacon súlyosan megsérült és kórházba szállították. Intenzíven dolgoznak a verekedés többi résztvevőjének azonosításán - írja a rendőrségi közleményben.

Roma családok összetűzése okozta egy 62 éves férfi halálát a szabadkai Ócskapiacon. A vita késeléssel végződött, melyben egy ember vesztette életét.

Nem hivatalos információk szerint több család vett részt a szerda délelőtti órákban kiütközött vitában, amely tettlegességig fajult. Ketten sérültek meg, késelés is történt.

Az Ócskapiacra kiérkező rendőrök lecsitították a kedélyeket, a sérülteket pedig a sürgősségi osztályra szállították. Itt az egyikük belehalt sérüléseibe.

Az Ócskapiacon a rendőrség biztosította a késelés helyszínét, majd megkezdték a nyomozást. A területet lezárták.

Több rendőrségi helyszínelő is dolgozott a nyomok rögzítésén. Az illetékesek még délután is a helyszínen voltak. A nyomozásban részt vett a Szabadkai Felsőbb Ügyészség helyettes ügyésze is.

A roma családok összecsapása a Szabadkai Közkórház sürgősségi osztálya előtt is folytatódott. Miután a sérülteket a sürgősségi osztályra szállították, gyorsan több roma gyűlt össze a kórház udvarán, ahol ismét eldurvult a helyzet.

Délután fél 4 körül még mindig nagyszámú rendőr őrizte a Szabadkai Közkórház bejáratát, illetve benn a kórház területén is sokan tartózkodtak. A kórház biztonsági szolgálata pedig kizárólag igazolvány felmutatásával engedte be csak azokat, akik sürgős orvosi ellátásra szorultak vagy valamilyen beutalóval rendelkeztek. Nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy a kórház udvarán és a sürgősségi osztály bejáratánál is történt dulakodás, a roma nemzetiségű családok, fiatalemberek között.

Helyszíni forgatásunk után adott hivatalos tájékoztatást a belügyminisztérium. A rendőrségi közlemény szerint a 62 éves férfit életveszélyes állapotban vitték be a kórházba, ahol a szúrt sebek következtében elhunyt. A feltételezett elkövetőt, az 55 esztendős F.B.-t is kórházba szállították, mert a verekedés következtében megsérült.

Az ócskapiacon leszúrt áldozat hozzátartozói mentek be később a kórházba, hogy ők is bosszút álljanak. Ott F.B. fiára támadtak késsel. Ő azonban nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A kórházba kiérkező rendőrjárőr a levegőbe adott le két figyelmeztető lövést, ezután a támadó eldobta a kést, a rendőr pedig földre teperte és megbilincselte, így akadályozva meg, hogy újabb halálos áldozata legyen az eseménynek - áll a rendőrségi közleményben.

Zombori Márta éppen akkor haladt el kerékpárral a kórház mellett, amikor a rendőrök megérkeztek: „Én fél 2 felé mentem a város felé és nagyon sok rendőr állt itt a kórház előtt is, a kórház udvarban, a portánál, meg rendőrautó is. És nem akartam megállni, de láttam, hogy valami történt, mert nagyon sok rendőr állt.”


A kórházzal szembeni kávézóban ottjártunkkor egy nagyobb csoport roma tartózkodott, ők azonban azt mondták, semmit sem tudnak az esetről. A kórházba érkező, magukat az áldozat rokonainak valló fiatalemberek kamerán kívül azt mondták, családi konfliktus okozta a tragédiát.

ócskapiac
késelés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.