Ugrás a tartalomra

A fókuszban: Arany János

2019.10.31
21:55
Forrás
Pannon RTV
Az Arany-kiállítás mellett az író-költő mesegyűjteményét is bemutatták a Topolyai Múzeumban.

Arany János munkásságát mutatták be ma Topolyán a reformáció emléknapjához kötődően. A helyi múzeumban már hónapok óta áll egy Arany-kiállítás, most ennek kísérőrendezvényeként a látogatók a magyar költő munkásságának egy kevésbé ismert vonalát, a meseírást ismerhették meg. Arany János mesegyűjteményét Domokos Mariann, a Néprajztudományi Intézet munkatársa mutatta be, az Aurora Beszédművészeti Műhely gyermektagjai pedig elő is adtak néhány szöveget. A látogatók Arany dalai közül is megismerhettek egy csokorra valót a budapesti Csörsz Rumen István előadásában.

Vastag Gazsó Hargita, múzeumvezető: „A reformáció világnapját már második alkalommal ünnepeljük meg itt, Topolya község múzeumában. Mivel egy Arany János kiállításunk van, az Arany család került előtérbe. A hozzájuk köthető tárgyakat, az Arany család meséit, mesegyűjteményét mutatjuk be. Ezek a kötetek éppen az elmúlt hónapokban, az elmúlt években jelentek meg. Ezeknek a köteteknek a szerzőit hívtuk el, és egy olyan irodalomtörténészt, Csörsz Rumen Istvánt, aki Arany János dalgyűjteményét adja elő.”

Arany János
Topolyai Múzeum
kiállítás
mesegyűjtemény
mese
Vastag Gazsó Hargita

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.