Ugrás a tartalomra

Kettős rendőrgyilkosság történt Moszkvában

2019.11.03
20:58
Forrás
hirado.hu
Öccsével együtt agyonlőtték Moszkvában Ibragim Eldzsarkijevet, aki az orosz belügyminisztérium szélsőséges csoportok elleni fellépésért felelős területi részlegének vezetője volt Ingusföldön.

A kettős rendőrgyilkosság szombat este történt. Egy ismeretlen támadó legkevesebb tíz pisztolylövést adott le az Eldzsarkijev fivérekre, miután azok kiszálltak egy gépkocsiból. Az autójukban ülő harmadik férfi sértetlen maradt. A támadást az utcai biztonsági videokamera rögzítette.

A kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság vasárnap sajtójelentések szerint kilenc személy lehetséges bűnrészességét vizsgálta, három ellen pedig körözést rendelt el. A nyomozók által legvalószínűbbnek tartott lehetőség az, hogy bérgyilkosság történt és hogy a bűncselekménynek köze van a rendőr szakmai tevékenységéhez.

Nem ez volt az első merénylet Ibragim Eldzsarkijev ellen. A rendőrtiszt szolgálati gépkocsijára január 12-én lövéseket adtak le egy másik autóból, amikor éppen Csecsenföldről Ingusföldre hajtott. Eldzsarkijev a támadást épségben megúszta, de három kísérője is megsebesült. Az elkövetőknek sikerül elmenekülniük a helyszínről.  A merénylet után Eldzsarkijev állami védelmet kapott. Moszkvában azonban magánügyben járt, testőrök nem voltak vele.

Oroszország
Moszkva
gyilkosság

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.