Ugrás a tartalomra

Nagyobb figyelem irányul a megelőzésre

2019.11.04
09:46
Forrás
Dnevnik.rs
Jövőre tüdőszűrő akciót tartanak Vajdaságban, az ehhez szükséges pénzt betervezik a jövő évi tartományi költségvetésbe.

A tüdőrák megelőzését célul kitűző projekt kilenc hónapon át tart majd, lebonyolítója pedig a kamenicai Vajdasági Tüdőgondozó Intézet. Zoran Gojković illetékes tartományi titkár kijelentette, a projekt megkezdéséig minden kórház és klinika megfelelő, alacsony sugárzású CT-berendezésekkel rendelkezik majd. A szűréssel mindenképpen el szeretnék érni a krónikus betegeket, a rákos felmenőkkel rendelkezőket, a dohányzókat és azokat is, akik valamikor füstöltek, de ma már nem cigarettáznak.

tüdőszűrés
megelőzés
ingyenes vizsgálat

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.