Ugrás a tartalomra

Újvidék és Kumanovo együttműködéséről döntöttek ma az újvidéki VKT képviselői

2019.11.04
13:40
2019.11.04
18:14
Forrás
Pannon RTV
Egyebek között a kultúra, a tudomány, az oktatás, a turizmus és a sport területén is szorgalmazza az együttműködést Újvidék az észak-macedóniai Kumanovóval.

Erről döntöttek ma az újvidéki képviselő-testület ülésén. A tartományi székváros korábban már aláírt egy szándéknyilatkozatot az együttműködésről Észak-Macedónia harmadik legnagyobb városával, az ottani városvezetés pedig pozitív döntést hozott ennek az együttműködésnek az intézményesítéséről. A két város a szociális védelem, az urbanizmus és a kommunális szolgáltatások terén is kilátásba helyezett közös projekteket.
Kiss Gyula újvidéki önkormányzati képviselő: „Elsősorban gazdasági téren kell, hogy megtörténjenek a fejlesztések, a kapcsolat felépítése, hiszen már több évtizede Újvidék jó kapcsolatokat épít Kumanovóval az oktatás, a kultúra terén. Most jött el az az idő, amikor tovább tudunk lépni és a gazdaság irányába is komoly fejlesztéseket tudunk létrehozni. ”

VKT
Újvidék
Kumanovo
együttműködés

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.