Ugrás a tartalomra

Fokozott óvatosságot és azonnali kezelést igényelnek a hasi vírusok

2019.11.04
15:42
2019.11.04
15:53
Forrás
Subotica.com
A mostani változékony és melegebb időjárás kedvez a kórokozók szaporodásának - hívják fel a figyelmet az orvosok.

A gyermekeket az adenovírus, az asztrovírus és a rotavírus veszélyezteti. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a hasmenés, a hányás, a magas láz és az alhasi fájdalom. A betegség két napnál tovább is eltarthat. A szakemberek szerint a betegség magától elmúlik, viszont fontos a folyadék- és elektrolit pótlás, a magas láz csillapítása, valamint a szigorú diéta betartása. Szükség esetén az orvost is fel kell keresni. A rotavírus elleni védőoltás hozzánk legközelebb Magyarországon vehető fel 6 hetes kortól 6 hónapos életkorig.

vírus
betegség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.